ČEZ, a.s.

26.08.2012 23:18

Kdo by neznal společnost ČEZ. Jedná se o firmu, která se stala synonymem výroby a dodávky elektrické energie. Díky tomu, že se jedná o polostátní koncern, je zároveň středem publicity medií.

Otevřením trhu s plynem vstoupil ČEZ také na trh s touto komoditou. Společnost dodává velkoodběratelům i domácnostem po celé České republice.

Kontakty na společnosti ČEZ

ČEZ Zákaznické služby, s.r.o.
Guldenerova 2577/19
326 00 Plzeň

Zákaznická linka:  840 840 840

E-mail: cez@cez.cz

 

Novinky a informace ze společnosti ČEZ

24. 8. 2012

 

Malá vodní elektrárna Les Království bude mít nový kabát

Hradec Králové, 24. 8. 2012 – V březnu letošního roku začala oprava fasády objektu malé vodní elektrárny Les Království společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje. Práce navazují na rekonstrukci technologie v roce 2005 a opravu střechy v roce 2008. Dokončení je v plánu na začátek října 2012.

23. 8. 2012

 

Maminkám z Hrotovic pomáhá centrum Andílci

Mateřské centrum Andílci v ulici 1. máje v Hrotovicích minulý týden otevřelo své nově zrekonstruované prostory. V minulosti bylo čtyřikrát vytopeno. Poslední povodeň v září 2011 velmi znesnadnila jeho provoz. Úpravami prošly celé sklepní prostory, vznikla zde moderní šatna, přednášková místnost a nové sociální zařízení. Na rekonstrukci přispěla Nadace ČEZ.

23. 8. 2012

 

Díky neobvyklému olympijskému daru se budou děti více snažit

Mašťov – Unikátní dárek od jednoho z návštěvníků olympijských her, jenž v Anglii zastupoval Skupinu ČEZ, generálního partnera českého reprezentačního týmu, příjemně překvapil děti z Dětského domova v Mašťově. Dostaly totiž od něj kompletní vybavení olympioniků, včetně dnes již legendárních holínek. Ředitelka domova Marie Kafková byla touto pozorností potěšena, na druhou stranu si povzdechla, ovšem v dobrém, že jí tím přibyly veliké starosti - jak vše poctivě rozdělit mezi 32 dětí.

22. 8. 2012

 

Další část Havířova se dočká spolehlivější vysokonapěťové sítě

Rozsáhlý projekt obnovy a modernizace distribučních sítí v Havířově pokračuje ve svižném tempu. Jeho stěžejní částí je postupný přechod na vyšší napěťovou hladinu 22 kV.

22. 8. 2012

 

Společnost ČEZ zahájila instalaci dobíjecích stanic u McDonald´s. První je v provozu na Evropské třídě v Praze 6

Praha, 22. srpna 2012 – Skupina ČEZ zvyšuje počet dobíjecích stanic pro elektromobily. Novou stanici otevřela dnes u restaurace McDonald´s v Praze 6 na Evropské třídě. Jedná se vůbec o první dobíjecí stanici v síti restaurací na našem území. Celkově je zatím v provozu 25 dobíjecích stanic společnosti ČEZ. Další budou přibývat, a to nejenom v Praze, ale i na dalších místech České republiky.

22. 8. 2012

 

Nad Výrovicemi se rozezněl nový zvon sv. Anežka

Po dvě století oznamoval zvon v obci Výrovice u Znojma svým obyvatelům důležité události jako požár, narození dítěte, pohřeb, či prostě jen ráno, poledne a večer. Zvon však již dosloužil a praskliny a upadlé srdce si vyžádaly jeho výměnu za nový. Na jeho odlití přispěla Nadace ČEZ.

20. 8. 2012

 

Nový horkovod razantně sníží tepelné ztráty a tím i zlepší životní prostředí v Bílině

Bílina – Přeměna dosluhujícího parovodu na efektivnější horkovod; tak se dá zjednodušeně popsat projekt s názvem „Konverze páry na horkovod v Bílině Za Chlumem“. Tato investiční akce společnosti ČEZ Teplárenská probíhá ve spolupráci s městem, přičemž jejím účelem je celkové zefektivnění soustavy centrálního zásobování teplem. V praxi to bude znamenat zásadní snížení ztrát tepelné energie v sítích, nižší náklady na obsluhu a údržbu, zlepšení životního prostředí a v neposlední řadě i dlouhodobější efekt v podobě výhodných cen za odebraný GJ tepla.

17. 8. 2012

 

Ve Šlikově Vsi se rekonstruuje vedení nízkého napětí

Hradec Králové, 14. srpna 2012 - Rekonstruované vedení nízkého napětí v délce téměř dva kilometry posílí spolehlivost sítě, dodávku elektrické energie a omezí poruchovost v obci Šlikova Ves nedaleko Jičína. Rekonstruované vedení začne sloužit občanům v září letošního roku.

17. 8. 2012

 

Podpora řešení problematiky domácího násilí na Ostravsku

Dnes se v Ostravě uskutečnila tisková beseda Policie České republiky. Tématem byla problematika domácího násilí, jeho řešení, trend i konkrétní skutky týrání. Součástí byla i prezentace projektu „Řešení domácího násilí na Ostravsku“, jehož realizaci podpořila Nadace ČEZ částkou 989 000 korun.

17. 8. 2012

 

Elektřina z malých vodních elektráren pohání desítky tisíc domácností. Dařilo se i těm šumavským.

Více než 140 milionů kWh dodaly v prvním pololetí do sítě vodní elektrárny provozované společností ČEZ Obnovitelné zdroje. Meziročně tak zvýšily výrobu o téměř 11 %. Pokud by se podařilo udržet dosavadní tempo produkce i po zbytek roku, pokryly by malé vodní elektrárny roční spotřebu více než 80 tisíc domácností.

zdro informací: https://www.cez.cz