Pražská energetika, a. s.

28.08.2012 22:01

Skupina PRE se sídlem v Praze je se svými 730 000 zákazníky jedním z největších dodavatelů elektřiny v České republice. Svým zákazníkům dodá ročně přes 6 TWh elektřiny. 

Pole působnosti společnosti začalo v Praze, s liberalizací trhu s elektřinou se však celorepublikově rozrostla.

Kontakt na společnost Pražská energetika, a. s.

Pražská energetika, a. s.
Na Hroudě 1492/4
100 05  Praha 10

Zákaznická linka: 840 550 055
E-mail pre@pre.cz

Aktuality a tiskové zprávy společnosti Pražská energetika, a. s.

01.06.2012 

Přehlídka českých rekordů a kuriozit míří do metropole


Zajímáte se o české rekordy, unikátní exponáty a kuriozity? Pak navštivte Centrum energetického poradenství PRE v Jungmannově ulici v centru metropole. Výstavu s názvem Rekordy plné energie připravila pro obyvatele i návštěvníky hlavního města Pražská energetika, a. s., ve spolupráci s agenturou Dobrý den. Expozice potrvá od 6. června až do konce srpna a je pro všechny zdarma.

25.04.2012 

Valná hromada PRE potvrdila vyplacení dividendy v dosavadní výši


I přes pomalejší rozvoj ekonomiky v loňském roce a krizi eurozóny hospodařila Skupina PRE v roce 2011 úspěšně. Valná hromada schválila vyplacení dividendy ve výši 520 Kč na akcii. Na pozitivní výsledek měla vliv zejména úspora režijních nákladů. Historického rekordu dosáhl celkový objem prodeje elektřiny u velkoodběratelů. Tradičně vysoké investice do rozvoje a oprav energetické sítě se tentokrát vyšplhaly na více než 1,7 miliardy korun. Výsledky činnosti společnosti za rok 2011 schválili akcionáři na dnešní valné hromadě.

02.04.2012 

Pražští energetici připravili pro veřejnost rozsáhlou výstavu elektromobilů


Motocykly, automobily, kola, skútry a další dopravní prostředky pohybující se výhradně pomocí elektřiny mohou Pražané vidět od 2. dubna do konce května na unikátní výstavě elektromobility. Ta se uskuteční tradičně v Centru energetického poradenství PRE v centru metropole. Energetici zde zároveň zahajují provoz půjčovny elektrokol. S nárůstem elektromobility se navíc zaměřují a testují moderní technologie v rámci tzv. chytrých sítí.

22.12.2011 

Pražští energetici jsou v pohotovosti i během vánočních svátků


Sváteční dny na konci roku budou pražští energetici trávit tradičně v plné pohotovosti. Přestože nečekají žádné komplikace ani výrazné zhoršení počasí, budou připraveni obyvatelům metropole při jakémkoli nečekaném přerušení dodávky elektřiny pomoci. K nahlášení poruch v elektrické síti mohou Pražané využít novou telefonní linku 1236.

01.12.2011 

Pražané za elektřinu připlatí méně, než je průměr v ČR


Hlavní město se v příštím roce nevyhne nárůstu cen elektřiny. Důvod je jasný - zvýšení cen silové energie na velkoobchodním trhu a vyšší příspěvek na obnovitelné zdroje elektřiny. Přesto zaplatí domácnosti v metropoli, které elektřinou netopí ani nehřejí vodu, jen o 2,7 % více než letos. To je o necelé jedno procento méně, než je celostátní průměr. Pražané mohou navíc nadále využívat výhodné akční tarify, se kterými nemálo ušetří.

 

zdroj informací: https://www.pre.cz/